top of page

Похвала без кордонів!

Якщо ви вважаєте, що похвала має бути заслуженою, постарайтеся знайти непрямі приводи для неї:

1. Хваліте не за окремі оцінки, а за старанне виконання уроків або активну роботу в класі. Дитині важливо усвідомлювати, що ви цінуєте його заслуги, а не щедрість вчителя.

2. Підкреслюйте значимість для вас і для дитини окремих подій його життя, наприклад: «Тепер ти в нас другокласник - зовсім дорослий і самостійний хлопчик!»

3. Не акцентуйте увагу дитини на негативному результаті, якщо у вчинку були добрі наміри. Хваліть за бажання щось зробити, цікаві ідеї і допитливість.

Хіба буває занадто багато любові, ласки і визнання? І чи можуть вони зіпсувати дітей? Постійно чуючи навколо себе захоплені вигуки, малюк мимоволі звикає до цього і відчуває жорстоке розчарування, стикаючись з більш тверезою оцінкою чужих людей Щоб не опинитися в подібній ситуації, зверніть увагу на ті випадки, в яких не слід хвалити дитину.

1. Коли вона щось не встигла або не змогла доробити, і похвала служить лише способом перемикання дитини на інше заняття: «Ну, молодець, молодець, досить уже!» Школярам це прищепить безвідповідальність.

2. Коли ви хочете потішити, щоб досягти якоїсь своєї мети. Нещирість породжує недовіру. Іншим разом дитина вам не повірить.

3. Коли прагнете заспокоїти дитину і протиставляєте її кривднику. Це лише посилить конфлікт між дітьми.

4. Коли ви хвалите школяра за те, за що недавно лаяли за інших обставин.

Події
Архів
Пошук за тегами
bottom of page